Blog

Papa x 2

Elke keer als ik onze namen ergens moet doorgeven wordt het weer eens benadrukt.. Ja mijn zoon heeft een andere achternaam dan zijn zusje, papa en mama.. Veel kinderen groeien vandaag de dag niet op in een ‘traditioneel gezin’.  Mijn zoon is daar één van al is het niet omdat ik die keuze zelf hadMeer lezen over “Papa x 2”

EMDR

Als coach van MBO scholieren had ik er al eens van gehoord; EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) een vorm van therapie die helpt bij o.a. traumatische ervaringen. In 2020 onderging ik 3 EMDR sessies die elke keer mij weer een stapje verder hielpen. Ik merkte door de jaren heen dat ik bij drie gebeurtenissenMeer lezen over “EMDR”

Stil verlangen

Tijdens onze eerste date hadden we het er al over. “Zou jij kinderen willen?” Door ons leeftijdsverschil was dit al snel een onderwerp van gesprek. Blij waren wij dan ook dat we er beide het zelfde instonden. Toch besloten we om er nog even mee te wachten. Ik wilde graag eerst mijn HBO afmaken. ToenMeer lezen over “Stil verlangen”

Verleden weggooien

Als je een dierbare verliest moet er veel gebeuren. Naast alle zakelijke dingen komen er ook persoonlijke zaken aan bod. Wat ga en wil je doen met de persoonlijke spullen? Als ik terug kijk heb ik ervaren dat ik kort na de dood van Femke* heel veel spullen van haar wilde bewaren. Het boxkleed waarMeer lezen over “Verleden weggooien”

Moederdag

Afgelopen zondag was het weer Moederdag.. Een dag waarnaar je op vele verschillende manieren kunt kijken.. Een bijzondere dag, een commerciële dag, een emotionele dag, een dankbare dag, een confronterende dag en ga zo nog maar door.In de afgelopen jaren heb ik deze dag op allerlei manieren beleefd en ervaren.. Voordat ik zelf moeder werdMeer lezen over “Moederdag”

Verloren gevecht

Sinds mijn 18de ben ik in bezit van mijn EHBO diploma. Jaar in, jaar uit bezocht ik alle herhalingslessen om mijn niveau op peil te houden. Ik leerde daar zaken die ik hoopte nooit nodig te hebben.. ‘Helaas werd ik een EHBO’er met praktijkervaring… Die bewuste avond dat Femke* stierf had Fons* haar in deMeer lezen over “Verloren gevecht”

Liefde overkomt je

Door de dood van Femke* en ons levensverschil hadden Fons* en ik het er samen al eens over gehad. Wat als er iets zou gebeuren waardoor één van ons alleen verder moest? We wilde beide dat de andere weer gelukkig zou worden. Dat de andere niet alleen zou blijven zitten.. We hadden het samen besprokenMeer lezen over “Liefde overkomt je”

Goed praten

Het overlijden van een dierbare is altijd heftig. Het valt mij op dat we de toedracht rondom het overlijden op een of andere manier ‘verzachten’ door dingen ‘goed te praten’ of nóg ergere situaties te bedenken en dan tegen onszelf te zeggen; ‘’Het had nog veel erger geweest als of gelukkig dat het zo enMeer lezen over “Goed praten”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: