Ervaringsverhalen

Vakantie met verdriet

Iedereen zal het wel herkennen. Als de vakantie is aangebroken is het ‘vakantiegevoel’ er niet meteen. Men moet vaak nog even ‘afschakelen’. Vakantie is voor iedereen belangrijk. Het is een mooi moment om samen met je gezin / geliefde / familie door te brengen en (weer) te beseffen wat nu echt belangrijk is in hetMeer lezen over “Vakantie met verdriet”

Ramptoerisme

Afgelopen dinsdag kreeg ik een filmpje doorgestuurd.. Het filmpje waar heel Nederland (terecht) van gruwelt.. Je vraagt je af hoe iemand het in zijn hoofd haalt om i.p.v. hulp te gaan verlenen, zijn telefoon te pakken en een zwaargewonde man te filmen.. Sensatiezoeker? Mediageil? Menselijke aard? Of gewoon een vorm van ramptoerisme.. ? Uiteraard isMeer lezen over “Ramptoerisme”

Ik lach, mag dat wel?

Wanneer het voor de eerste keer gebeurde weet ik niet meer.. De eerste keer dat ik na Femke’s* dood weer echt lachte om iets.  Dat ik merkte dat mijn steen, die al maanden in mijn maag zat, even werd verlicht. Dat er heel even van binnen een lichtje ging branden van plezier.. Ik lachte oprecht..Huh?Meer lezen over “Ik lach, mag dat wel?”

Obductie

Als je geliefde plotseling overlijd wil je heel graag weten waarom. Wat is er gebeurd? Had ik het kunnen voorkomen? Heeft hij/zij geleden? Is het erfelijk? En ga zo nog maar even door. Kort na het overlijden moet je dan een keuze maken.. Ga je hem/haar laten onderzoeken?Bij zowel Fons* als Femke* koos ik voorMeer lezen over “Obductie”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Over mij

Als weduwe en engelenouder van twee dochters weet ik hoeveel kracht er schuilt in het woord van een lotgenoot. Mogen mijn ervaringsverhalen* troost, kracht, begrip en herkenning brengen voor mede lotgenoten.

*Als je het laatste bericht op deze pagina opent, kun je naar de overige (eerdere) verhalen d.m.v. ‘vorig verhaal’

Meld je aan voor mijn blog

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: